Guido Weijers over energie managen, hoe een oudejaarsconference voor te bereiden, filterbubbels, het ego en zijn definitie van geluk

Guido Weijers is cabaretier en nam de laatste 12 jaar maar liefst negen keer ‘De Oudejaarsconference’ voor zijn rekening. Hij maakt Nederland gelukkiger met zijn Masterclass Geluk en ‘Boekje waar je blij van wordt‘ en belicht geluk via de wetenschappelijke kant.

Een leuk gesprek over geluk (uiteraard), maar ook het managen van energie en een inkijkje over het voorbereiden van de Oudejaarsconference. Dit alles onder begeleiding van een flinke dosis rake humor én een frisse blik op de maakbaarheid van geluk.

Guido en ik bleken een onverwachte connectie te hebben: hij studeerde aan de hogeschool (de NHTV in Breda) waar ik les heb gegeven. Niet tegelijkertijd uiteraard 😉 maar wel een grappig gegeven desalniettemin.

In deze podcast leer je:

  • Wat is de definitie van geluk?
  • Hoe kun je ultiem gelukkig zijn
  • Hoe je de muppets in je hoofd uit kunt schakelen
  • Wat geluk en biologie met elkaar verbindt
  • Hoe veel tijd het kost om een oudejaarsconference voor te bereiden
  • Meer over psychologische overlevingsmechanismen
  • Hoe je onzekerheid als ondernemer als een voorrecht kan zien

We hebben het over wat geluk nu eigenlijk is en hoe je ultiem gelukkig kunt zijn. Over zingeving, de filterbubbel en het verschil hierin voor mannen en vrouwen. Maar ook het geluk in kleine dingen als de geur van net gemaaid gras en bananenkwark.

Bekijk hier de Guido Weijers podcast

Luister hier de podcast met Guido Weijers

Over Guido

Website: https://www.guidoweijers.nl
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/guido-weijers-a14466106/
Facebook: https://www.facebook.com/guidoweijersontour
Instagram: https://www.instagram.com/guidoweijersofficial/

Ook interessant

Join the inner-circle!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:


Also published on Medium.

  • Save
Sjanett de Geus, MSc

Author Sjanett de Geus, MSc

Sjanett is directeur van Twelve Waves, host van de Transformatie Podcast en wereldkampioen kettlebellsport. Ze vertaalt haar gedragswetenschappelijke achtergrond en fascinatie voor spiritualiteit en persoonlijke groei naar buitengewone masterclasses en trainingen over lifecrafting en mindgame. Niet heel gek, gezien ze ooit "het toonbeeld van sociale mobiliteit” is genoemd en ze laat zien dat succesvol zijn en buiten de lijntjes kleuren uitstekend samengaan.

More posts by Sjanett de Geus, MSc

Join the discussion 3 Comments

Laat een reactie achter:

Share via
Copy link