Jan Bommerez over Think and Grow Rich, universele principes, trauma’s en flow

Jan Bommerez is inspirator, auteur, spreker en coach op het gebied van transformatie, flow en loslaten. Hij geeft workshops over leren loslaten en moeiteloos leren leven, gebaseerd op het werk van Napoleon Hill. Jan schreef onder andere Flow en de kunst van het zakendoen en Kan je een rups leren vliegen?.

Jan stond al vanaf het begin van de podcast bovenaan mijn wensenlijstje, maar ik vond het nog te spannend (want, wie ben ik nou?) om hem uit te nodigen. Nu, anderhalf jaar later durfde ik eindelijk en wat een heerlijk gesprek is het geworden!

In deze podcast leer je:

 • Heel veel over Napoleon Hill en zijn werk
 • Hoe je Think and Grow Rich kunt samenvatten
 • Waarom kunnen omgaan met geld van groot belang is voor je geluk
 • Hoe ontstaat een trauma en wat het precies is
 • Wat er gebeurt als je in een drama schiet en wat je in dit geval het beste kunt doen
 • Wat flow precies is
 • Waarom mindfulness training nuttig is
 • Hoe je kunt leren loslaten en ontspannen
 • Waarom niet te focussen op de uitkomst maar op de richting
 • Dat ‘waar word ik blij van’ een hele belangrijke vraag is
 • Dat het okee is om boos te zijn, maar niet om dingen kapot te gooien
 • Dat rouwen iets heel anders is dan loslaten

We beginnen het gesprek over Napoleon Hill, schrijver van het boek Think and Grow Rich. Hierna hebben we het over tijdloze principes die eigenlijk op school geleerd zouden moeten worden zoals omgaan met geld en waarom dit belangrijk is voor ons geluk. Dit sluit aan bij moeiteloos leven, in flow komen en van binnen naar buiten leven.

We zoomen uitgebreid in op trauma’s, hoe deze ontstaan zijn en praten over burn-outs. Ook hebben we het over mindfulness, wat te doen als je een drama schiet en hoe psychedelische middelen behulpzaam kunnen zijn bij het verwerken van trauma’s.

Tenslotte vertelt Jan over zijn workshops op het gebied van loslaten, flow en hoe dit in je leven toe te passen.

Ik hoop dat je weer geniet van deze aflevering, lees hieronder verder wat je kan doen om deze podcast te supporten en vergeet me niet te laten weten wat je ervan vond!

Bekijk de podcast met Jan Bommerez

Luister naar de Jan Bommerez podcast

Of luister in je favoriete podcast app, op Spotify of iTunes.

Genoemde boeken

En nu jij!

Draag je de podcast een warm hart toe? Let it show! Dat kan op meerdere manieren:

Claim hier jouw gratis masterclass “Van Dromen naar Doen” (twv 59 euro) en start vandaag zelf nog met jouw eigen transformatie!
Laat een 5-sterren rating of review achter in je podcast app (zo doe je dat in iTunes) of deel een link of screenshotje op je social media (in je instagram stories bijvoorbeeld).
Bestel je via mijn linkjes de genoemde (of andere) boeken bij Bol.com dan krijg ik daar een klein percentage over (affiliate inkomsten).
Ik geef masterclasses en trainingen bij bedrijven om medewerkers meer autonoom, weerbaar en succesvol (oftwel, unfuckwithable) te maken. Breng onze academy gerust eens onder de aandacht van je baas of HR manager!

Nooit een aflevering missen?

Schrijf je dan hieronder in voor de maandelijkse nieuwsbrief!

 • Save
Sjanett de Geus, MSc

Author Sjanett de Geus, MSc

Sjanett is directeur van Twelve Waves, host van de Transformatie Podcast en wereldkampioen kettlebellsport. Ze vertaalt haar gedragswetenschappelijke achtergrond en fascinatie voor spiritualiteit en persoonlijke groei naar buitengewone masterclasses en trainingen over lifecrafting en mindgame. Niet heel gek, gezien ze ooit "het toonbeeld van sociale mobiliteit” is genoemd en ze laat zien dat succesvol zijn en buiten de lijntjes kleuren uitstekend samengaan.

More posts by Sjanett de Geus, MSc

Join the discussion 2 Comments

Laat een reactie achter:

Share via
Copy link