Johan van Bavel over acties die leiden tot resultaat en het onderzoeken van je werkelijke intenties in combinatie met bewustzijn

Johan van Bavel is coach, trainer en eigenaar van Intention, een centrum voor leiderschap en coaching. Intention coacht en traint individuen, teams en organisaties om hun beste zelf te zijn met als centrale thema leiderschap.

Johan was eerder te gast in aflevering #31 en toen spraken we uitgebreid over verantwoordelijkheid en leiderschap vanuit het hart. Een aflevering die tot velen actie aanzette: hem meerdere keren luisterden, aantekeningen maakten en toffe reacties achterlieten voor me op social media!

Van hem leerde ik: intentie + actie = resultaat. Maar wat nu als je niet het gewenste resultaat hebt. Wat zegt dat over je acties? En je intenties? Reden om weer samen achter de microfoon te kruipen!

In deze podcast leer je:

 • Dat een niet gewenst resultaat een bepaalde belemmerende overtuiging triggert en hoe hiermee om te gaan
 • Waarom we bepaalde drastische acties niet doen
 • Uit te vinden wat je onderliggende intenties zijn (in plaats van wat je werkelijk dacht)
 • Waarom je jezelf niet moet koppelen aan allerlei overtuigingen die er niet toe doen
 • Hoe ontstaan belemmerende overtuigingen
 • Je hersenen te trainen tegen belemmerende overtuigingen
 • Over het labelen van gevoelens en gedachten
 • Het koppelen van verschillende waarden aan oordelen
 • Wie ‘zelf’ is en hoe lastig het is om ‘jezelf’ te zijn
 • De functie van je ego

We hebben het daarnaast over kort over ayahuasca ceremonies, het gebruik van LSD en het openstellen van je mind tijdens een dergelijke ervaring.

Ik hoop dat je weer geniet van deze aflevering, lees hieronder verder wat je kan doen om deze podcast te supporten en vergeet me niet te laten weten wat je ervan vond!

Liefs,
Sjanett

Bekijk de podcast met Johan van Bavel

Luister naar de Johan van Bavel podcast

Of luister in je favoriete podcast app, op Spotifyof iTunes.

Genoemde boeken

En nu jij!

Draag je de podcast een warm hart toe? Let it show! Dat kan op meerdere manieren:

Claim hier jouw gratis masterclass “Van Dromen naar Doen” (twv 59 euro) en start vandaag zelf nog met jouw eigen transformatie!
Laat een 5-sterren rating of review achter in je podcast app (zo doe je dat in iTunes) of deel een link of screenshotje op je social media (in je instagram stories bijvoorbeeld).
Bestel je via mijn linkjes de genoemde (of andere) boeken bij Bol.com dan krijg ik daar een klein percentage over (affiliate inkomsten).
Ik geef masterclasses en trainingen bij bedrijven om medewerkers meer autonoom, weerbaar en succesvol (oftwel, unfuckwithable) te maken. Breng onze academy gerust eens onder de aandacht van je baas of HR manager!

Nooit een aflevering missen?

Schrijf je dan hieronder in voor de maandelijkse nieuwsbrief!


Also published on Medium.

 • Save
Sjanett de Geus, MSc

Author Sjanett de Geus, MSc

Sjanett is directeur van Twelve Waves, host van de Transformatie Podcast en wereldkampioen kettlebellsport. Ze vertaalt haar gedragswetenschappelijke achtergrond en fascinatie voor spiritualiteit en persoonlijke groei naar buitengewone masterclasses en trainingen over lifecrafting en mindgame. Niet heel gek, gezien ze ooit "het toonbeeld van sociale mobiliteit” is genoemd en ze laat zien dat succesvol zijn en buiten de lijntjes kleuren uitstekend samengaan.

More posts by Sjanett de Geus, MSc

Laat een reactie achter:

Share via
Copy link