Johan van Houten over digiminderen, het leiden van een offline leven en bewuster omgaan met je online leven

Johan van Houten is binnen Nederland dé expert op het gebied van offline leven. Tijdens 2015 en 2016 leefde hij 366 dagen offline en zijn doel is om in 2025 heel Nederland bewust te maken van hun gedrag binnen en buiten het internet. Hij geeft workshops en cursussen over de balans tussen een online en een offline leven en schreef het boek 366 Dagen digiminderen.

Wat voor velen van ons onmogelijk lijkt deed Johan: hij ging een jaar lang volledig offline. In deze podcast hebben we een tof gesprek over hoe het is om offline te gaan en wat de consequenties hiervan zijn. Welke gevoelens en emoties dit met zich mee brengt en hoe hiermee om te gaan.

In deze podcast leer je:

  • Wat Johan er toe gebracht heeft om een jaar lang offline te gaan
  • Wat offline zijn met je doet
  • Hoe om te gaan met de ongemakkelijke gevoelens die offline gaan met zich mee brengt
  • De afkickverschijnselen van offline gaan
  • Tips om bewuster om te gaan met online en offline zijn

Benieuwd hoe hij in dit jaar omging met alledaagse zaken als bankieren, daten en het onderhouden van vriendschappen? Luister dan zeker deze podcast en laat je inspireren om vaker en bewuster offline te gaan.

Ik hoop dat je weer geniet van deze aflevering, lees hieronder verder wat je kan doen om deze podcast te supporten en vergeet me niet te laten weten wat je ervan vond!

Bekijk de podcast met Johan van Houten

Luister naar de Johan van Houten podcast

Of luister in je favoriete podcast app, op Spotify of iTunes.

Genoemde boeken

En nu jij!

Draag je de podcast een warm hart toe? Let it show! Dat kan op meerdere manieren:

Claim hier jouw gratis Transformatie Quick Start masterclass (twv 59 euro) en start vandaag zelf nog met jouw eigen transformatie!
Laat een 5-sterren rating of review achter in je podcast app (zo doe je dat in iTunes) of deel een link of screenshotje op je social media (in je instagram stories bijvoorbeeld).
Bestel je via mijn linkjes de genoemde (of andere) boeken bij Bol.com dan krijg ik daar een klein percentage over (affiliate inkomsten).
Ik geef masterclasses en trainingen bij bedrijven om medewerkers meer autonoom, weerbaar en succesvol (oftwel, unfuckwithable) te maken. Breng onze academy gerust eens onder de aandacht van je baas of HR manager!

Nooit een aflevering missen?

Schrijf je dan hieronder in voor de maandelijkse nieuwsbrief!


Also published on Medium.

  • Save
Sjanett de Geus, MSc

Author Sjanett de Geus, MSc

Sjanett is directeur van Twelve Waves, host van de Transformatie Podcast en wereldkampioen kettlebellsport. Ze vertaalt haar gedragswetenschappelijke achtergrond en fascinatie voor spiritualiteit en persoonlijke groei naar buitengewone masterclasses en trainingen over lifecrafting en mindgame. Niet heel gek, gezien ze ooit "het toonbeeld van sociale mobiliteit” is genoemd en ze laat zien dat succesvol zijn en buiten de lijntjes kleuren uitstekend samengaan.

More posts by Sjanett de Geus, MSc

Laat een reactie achter:

Share via
Copy link