Remco Claassen noemt zichzelf “de grootste dief van Nederland op het gebied van leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en communicatie”. Hij verzamelt kennis van ‘de grote goeroes’ en vertaald dit naar laagdrempelige modellen die hij gebruikt in zijn boeken, lezingen en trainingen. En niet zonder succes, want hij is al zes jaar op rij de best beoordeelde trainer van Nederland.

Het was voor Remco even wennen, met een microfoon in de hand een een-op-een gesprek na al zijn grote optredens. Maar wat een fijn gesprek is het geworden! Naast verbaal meesterschap en persoonlijk leiderschap hebben we het ook over het effect van jou (als partner en ouder) op anderen en armoede.

In deze podcast leer je:

 • Hoe houd je mensen geboeid tijdens het geven van een lezing of presentatie?
 • Kan je jezelf herprogrammeren?
 • Hoe weet je of je ergens op je plek zit?
 • Waarom werken groeistrategieën bij sommige mensen niet?

Veel luisterplezier en de beste wensen nog voor 2019!

Bekijk de podcast met Remco Claassen

Luister naar de Remco Claassen podcast

Of luister in je favoriete podcast app, op Spotify of iTunes.

Over Remco

Wat verder nog aan bod komt

Ook interessant

Join the inner-circle!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:


Also published on Medium.

Sjanett de Geus, MSc

Author Sjanett de Geus, MSc

Sjanett is directeur van Twelve Waves, host van de Transformatie Podcast en wereldkampioen kettlebellsport. Ze vertaalt haar gedragswetenschappelijke achtergrond en fascinatie voor spiritualiteit en persoonlijke groei naar buitengewone masterclasses en trainingen over lifecrafting en mindgame. Niet heel gek, gezien ze ooit "het toonbeeld van sociale mobiliteit” is genoemd en ze laat zien dat succesvol zijn en buiten de lijntjes kleuren uitstekend samengaan.

More posts by Sjanett de Geus, MSc

Join the discussion 2 Comments

 • Gerald Kersjes schreef:

  Remco is groeicoach / leraar. Een leraar / docent kan het verschil maken. Hij wil mensen kennis, inzicht en vaardigheden geven, om in hun kracht te staan en authentiek te worden. Keywords zijn bij Remco leiderschap(sontwikkeling), persoonlijke ontwikkeling, verbaal meesterschap, communicatie, invloed, beïnvloeding, energie(management)… Het gaat er in deze tijd om om de aandacht van mensen vast te kunnen houden, om ze iets te kunnen leren. Remco kent ‘dwingende technieken’ waardoor je geest in een valkuil trapt, waardoor je wel naar hem MOET luisteren; pakken, lokken, ‘schade’ aanrichten. Of het brengen van beleving middels storytelling of ‘aandachtsgoochelen’ met prepumps/grabs/connects en foppen. Spreek dezelfde taal als je publiek, zodat je ze wat kunt laten beleven. Dus geen kennis zenden, maar zinnen beginnen met het stellen van de juiste vragen (weet je….. hoe komen we…. welke stappen ….. mag ik …..) Hij leert dit soort technieken ook aan anderen. Conventioneel lesgeven voldoet niet meer in deze tijd. Een docent heeft nieuwe technieken nodig. Dat maakt lesgeven niet moeilijker maar anders, bij dezelfde inhoud.

  Motivatie en houding zijn hierbij heel belangrijk. Je kunt en moet jezelf ‘in de juiste richting’ kunnen zetten, voordat je met anderen aan de slag kunt. Maar als je er nog niet aan toe bent, dan werkt het niet / dan landt het niet. Sommige mensen moeten eerst (in hun hoofd) ‘opruimen’, voordat ze een goede basis hebben om op te gaan groeien. Als je nog in survive-mode staat of murw geslagen bent door het leven, gaat het je nog niet direct lukken om in thrive-stand te komen. Dus doe aan introspectie en stel goede vragen aan jezelf (RED- zie ook Pilarczyk), zodat je aan het stuur van je eigen leven kunt gaan zitten, anders doet een ander het. Als ouders en docenten teveel pushen, is dat een sterke voedingsbodem voor een negatief gevoel van eigenwaarde. Stuur dagelijks steeds licht bij adhv energiebalans (wat kost energie en wat levert energie op). Als je energie hebt, kun je empatisch zijn en meer sociaal slagkrachtig. Iets wat het beste in jezelf naar voren haalt geeft energie. Stress en zenuwen draineren je energie echter.
  Fouten maken is niet erg, daar leer je van. Iedereen moet struikelend vorderen. Helaas moeten veel mensen ook eerst ernstig lijden / met hun hoofd keihard tegen de muur lopen om te kunnen groeien. Probeer dat te vermijden, door adhv vroeg-indicatoren (die je zelf het beste kent) eerder sterk in te grijpen. Ook dan kun je veel leren, mogelijk zonder dat de gevolgen al te groot zijn.

Laat een reactie achter:

Share via
Copy link
Powered by Social Snap