Lifecrafting is het bewust creëren van het leven dat jij zou willen leiden

Lifecraftin is het weer durven dromen en bewust nadenken over waar je tussen nu en 2-5 jaar zou willen staan.

De kern hierbij is manifestatiekracht en begrijpen dat jij de hoofdrolspeler bent van je eigen film. De verantwoordelijkheid voor een mooi en inspirerend verhaal ligt volledig bij jou. Het is het trekken van je eigen plan. Maak je eigen plan of wordt ingezet in het plan van anderen, leerde Remco Claassen me ooit. Zeker waar. maar enkel en alleen een plan maken is niet voldoende.

Het is prima om je dromen op te schrijven, maar je moet ze ook daadwerkelijk realiseren. Je wil ze manifesteren. Er alleen over nadenken is niet voldoende. Je moet het doen. Toch is het manifestatie proces is bijna toveren als je er over nadenkt.

Manifestatiekracht

Dromen, doelen en ambities komen voort uit de behoefte om je situatie te veranderen. Deze behoefte ontstaat in je hoofd. Door je gewenste uitkomsten op te schrijven expliciteer je ze. Door ze vervolgens in projecten, doelen en hapklare acties te hakken en middels een eenvoudig protocol te bepalen welke als eerste moet kunnen we bepalen welke handelingen onze voortgang vertegenwoordigen. Als we ze dan ook nog eens gaan uitvoeren, loop je het risico dat je daadwerkelijk voortgang gaat boeken op je doelen. Dit is wat mensen vaak succes noemen. Je dromen waarmaken.

Best raar als je er over nadenkt. Je verandert de werkelijkheid met je wilskracht. Manifestatiekracht is een interessant samenspel tussen het uitgeven van tijd en energie met een gewenste uitkomst als resultaat. Het is een vaardigheid die je jezelf eigen kunt maken, waarbij de energie uitgifte steeds minder wordt naarmate je het manifestatie proces vaker doorloopt. Je lichaam en (dus ook) geest zijn een patroonherkenningsmachine die zaken die het vaker moet doen zo snel mogelijk internaliseert om de energie uitgifte te beperken. Een van de voordelen van miljoenen jaren evolueren in een zeer competitieve omgeving.

wat is lifecrafting? manifestatiekracht!
  • Save

Het lifecrafting protocol

Door jezelf een methode aan te leren waarmee je structureel en cyclisch aan je gewenste uitkomsten werkt vergroot je je kansen op het daadwerkelijk uitgeven van je tijd aan zaken die je belangrijk vindt in plaats van geleefd worden door de waan der dag. Het is een combinatie van de held in je eigen verhaal zijn, time management, discipline en vitaliteit. Bijzonder multidisciplinair en breed en daarom moet een aanpak om dit te ondervangen ook holistisch zijn als het gaat om de vaardigheden die we je willen aanleren.

Dit lifecrafting protocol heb ik XII Waves genoemd. Het is voor iedereen open-source beschikbaar en je kunt in onze academie de online training volgen die erbij hoort.

De belangrijkste pijlers zijn duidelijke doelen stellen, workflows, werken in iteraties, weerstand overwinnen, intervisie organiseren en het optimaliseren van je fysieke en mentale energie met als hoofddoel: jouw manifestatie proces optimaliseren en shit voor elkaar krijgen.

Wat voor leven wil jij voor jezelf manifesteren?


Also published on Medium.

Michel Vos

Author Michel Vos

Michel is naast founder van Twelve Waves ook serial-entrepeneur met een passie voor optimalisatie. In zijn podcast Eindbazen spreekt hij wekelijks met bijzondere mensen die een uitzonderlijke prestatie of bijdrage hebben geleverd op het gebied van sport, wetenschap, ondernemen, cultuur, maatschappij of technologie. Daarnaast runt hij de supplementen webshop Nootrofit.

More posts by Michel Vos

Laat een reactie achter:

Share via
Copy link
Powered by Social Snap